Fazan umplut

Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine si de mg* runtaie. Marunt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 fazan
  • 200 g ciuperci
  • verdeata tocata
  • 1 ou
  • 1/2 lamaie
  • 200 g slanina
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri de unt
  • 1 cana supa
  • paine

Mod de preparare

Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine si de mg* runtaie. Maruntaiele fazanului se consuma impreuna cu friptura sau pregatite separat, ca maruntaiele de pasare. Dupa ce fazanul a fost gojw se spala pe dinauntru, se sareaza si se lasa asa cit se pregateste um' plutura.

Se toaca ciupercile, se pun intr-o cratita cu jumatate din cantitate de unt si un praf de sare. Se scad la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca Ciupercile se amesteca cu un ou crud, verdeata tocata, o felie de pijne inmuiata si farimitata, sare si piper macinat. Amestecul se omogenizeaza se umple cu el fazanul, apoi se stropeste pasarea cu untul ramas si coase cu ata de bumbac pentru ca umplutura sa nu cada in timpul frigerii. Astfel pregatit, fazanul se pune in tava de friptura cu o ceasca mare de apa calda, sare, slanina taiata fisii si boabe de piper. Se frige o ora la foc potrivit, se intoarce apoi si se adauga vinul si se lasa in con­tinuare in cuptor. Cand capata o nuanta aurie stiti ca este gata
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia