Stiuca umpluta cu legume

Stiuca se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se coate pielea, care se pune de o parte. Carnea se scoate de pe oase. Intre timp ceapa si c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 stiuca mare
  • 1 ou
  • 1 jumatate morcov
  • 1 jumatate radacina patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zahar
  • 150 gr unt
  • 1 rosie
  • ulei
  • 10 ciuperci
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 jumatate ceasca lapte
  • 1 hrean
  • 1 felie de paine
  • 4-5 ficatei de pasare
  • sare
  • piper
  • 1 jumatate pahar vin

Mod de preparare

Stiuca se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se coate pielea, care se pune de o parte. Carnea se scoate de pe oase. Intre timp ceapa si ciupercile se toaca marunt, dupa care se pun la calit, pe foc mic. Se pun si ficateii la fiert. Painea se inmoaie in lapte, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea, ficateii, ciupercile si ceapa. Se adauga sare, piper, zahar, 3-4 linguri cu apa si se amesteca totul pana devine o pasta. Se introduce albusul de ou batut spuma, zeama de lamaie, doua linguri cu ulei si se amesteca usor. Se umple pielea de stiuca, se leaga la capete si se inveleste intr-un tifon, care se leaga strans, ca pestele sa-si pastreze forma.Se pun legumele la fiert, dupa care se adauga pestele umplut. Dupa ce pestele a fiert, se scoate din apa si din tifon si se pune intr-o tava, se adauga ulei, o rosie taiata felii, sare, boabe de piper, jumatate de pahar cu vin si se introduce in cuptor sa se rumeneasca.


Mancarea se serveste cu hrean, cu sos tartar sau se asaza in aspic.

Alte retete:

Tocanita de pui

Bors de peste

Pastrav la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia