Stiuca umpluta se poate prepara cand este dezlegare la peste. Ingredientele de baza ale retetei sunt: stiuca, morcov, sfecla, lamaie.
Pentru a pregati o stiuca umpluta excelenta pentru zilele cu dezlegare la peste prima data se curata stiuca, se spala si se taie capul. Se desprinde pielea de cap si se trage incet inspre coada. Daca mai ramane carne pe pielea trasa, se rade cu dosul cutitului. Pielea se sareaza si se lasa la o parte. Se desface carnea de pe oasele pestelui si se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela inmuiat in lapte sau in apa si cu ceapa tocata marunt si rumenita putin in ulei.
La tocatura se adauga sare, piper, o lingurita patrunjel tocat si doua oua batute spuma. Se amesteca bine si se umple pielea stiucii, nu prea indesat pentru a nu plesni la fiert.
Din tocatura ramasa se fac mici perisoare. In vasul pentru fiert peste, se pun o ceapa intreaga, morcovul si sfecla taiate foarte subtire si oasele de la peste. Peste zarzavat se asaza pestele umplut, capul, perisoarele si se toarna 2 l de apa. Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. Cand este fiert, se scoate pestele umplut, se asaza in mijlocul unei farfurii lungi, se taie felii de grosimea unui deget, se aranjeaza capul astfel incit sa aiba forma pestelui intreg. In jurul lui se pun perisoarele din peste fierte si cateva felii de lamaie.
Se serveste cu sos de mustar.
Alte retete cu peste recomandate:
Salata de icre
Salata cu peste
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii