Stiuca umpluta

Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc de stiuca
  • 30 gr de sare
  • 500 ml de lapte
  • 4 chifle
  • 5 gr piper macinat
  • 1 buchet de patrunjel
  • 5 oua
  • 150 gr de unt
  • 300 gr ciuperci
  • 30 ml vin alb
  • 5 portii de hrean cu sfecla
  • 3 buc de lamaie
  • 10 portii de cartofi cu unt

Mod de preparare

Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit. Se taie stiuca cu atentie de-a lungul coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana vertebrala si organele. Cavitatea abdominala se spala bine, se curata complet cu grija si apoi se sterge sa fie bine uscata. O parte din carnea de stiuca din interior se indeparteaza cu grija, sa nu i se deterioreze pielea. Se sareaza interiorul pestelui si se pune deoparte.

Se pregateste umplutura: se imbiba chiflele in lapte si cand sunt bine inmuiate se storc. Carnea de stiuca scoasa din interior se toaca impreuna cu chiflele. Ciupercile taiate marunt se pun la prajit in 75 gr de unt. Se sareaza, se codimenteaza cu piper si in final se adauga patrunjelul tocat fin. Se adauga ciupercile si ouale la stiuca si chiflele tocate. Se pune umplutura cu grija in stiuca si se coase. Atentie insa ! nu trageti prea tare firul de ata, deoarece pielea poate crapa si in timpul fierberii umplutura poate iesi. Stiuca gata umpluta se pune intr-o tigaie cu margini inalte, unsa cu unt. Se toarna vinul alb peste peste, dupa care se acopera cu o hartie de copt unsa cu unt si se pune in cuptor la fiert. In timpul fierberii se poate turna peste stiuca din cand in cand din sucul propriu. Asa va capata un gust mai bun. Partea de sus va fi mai moale si se va putea taia mai usor la servire. Stiuca gata fiarta se lasa sa se raceasca pana la servire si atunci se scoate si ata. Se taie pestele cu ajutorul unui cutit ascutit in felii de cca 1 cm grosime, se taie perpendicular pe directia longitudinala sau usor oblica a pestelui. Se servesc feliile aranjate usor oblic fata de cap, iar pentru efect se aranjeaza ca partea unde se vede umplutura sa fie in linie dreapta cu carnea.
Alte retete culinare recomandate:

Vinete maioneza

Tochitura pui

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia