Salau cu orez

Se curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se alege si se caleste cateva

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • File de salau
  • o jumatate de cana de orez
  • 2 cepe
  • zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 3 linguri de ulei
  • un ardei gras
  • o lingura de faina
  • un pahar de vin
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 4 rosii proaspete
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se alege si se caleste cateva minute, apoi se adauga o cana si jumatate de apa si se lasa la fiert. Dupa ce a fiert, se amesteca orezul cu ceapa si ardeiul, se adauga sare si piper dupa gust, patrunjel tocat marunt si doua oua. Se omogenizeaza si aceasta compozitie se intinde peste fileuri. Fileurile se ruleaza, se prind cu scobitori, si se dau la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei, pentru 15-20 de minute.

Intre timp, se pregateste un sos de rosii. Se curata ceapa. Se taie solzisori si se caleste in putin ulei. Se adauga faina si se amesteca. Se stinge cu vinul si se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se curata rosiile de coaja, se coaca marunt si se adauga la sos. Se lasa la fiert si se adauga sare si piper.
Cand sunt gata, se asaza rulourile pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie. Se servesc cu sosul de rosii si se presara patrunjel verde deasupra.

Alte retete usoare recomandate

Ciulama de ciuperci

Musaca de vinete

Ghiveci de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia