Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de buc
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de bucatarie, adaugand tot busuiocul. Mixati pana se formeaza o pasta omogena. Treptat, pe masura ce se uniformizeaza pasta, adaugati si restul uleiului ramas in borcan, pana ce aceasta devine usor de intins. Puteti pune si putin otet balsamic, foarte potrivit pentru aroma si textura compozitiei.
Veti avea nevoie de 4 foi de pergament de marime A4. Ungeti toate foile cu putin ulei de masline si asezati cu grija pe fiecare foaie circa 4 felii de sunca de Parma, una langa alta. Impartiti pasta de rosii in 4 portii si intindeti-o in mod egal peste feliile de sunca. Apoi asezati cate 1 file de unditar la o margine a foii A4, transversal peste feliile de sunca, asezonati si, impingand cu ajutorul foii de pergament, indoiti feliile de sunca peste peste si apoi rulati cu totul. Cand ati ajuns la cealalta margine, indepartati foaia de pergament si mutati cu grija rulourile intr-o tava sau intr-un alt vas pentru cuptor, in care ati pus si putin ulei. Coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Impartiti fiecare rulou in bucati mai mici si serviti-le impreuna cu un piure de cartofi foarte cremos, subtiat cu mult lapte. E o idee buna sa stropiti pestele cu putin otet balsamic si sa presarati putina rucola deasupra intregului platou.
Alte retete recomandate:
Dovleac la cuptor
Aperitive rapide
Pulpe de pui la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii