Platica la cuptor

Platica la cuptor este o reteta delicioasa cu peste. Cu ceapa verde si usturoi, aceasta reteta de peste la cuptor este aromata, perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Platica la cuptor

Ingrediente

  • - platica de 1
  • 2 kg
  • - 1 legatura ceapa verde (3 fire)
  • - 1 legatura usturoi (3 fire)
  • - sare si piper dupa gust;
  • - 15 linguri ulei;
  • - 250 ml bors de putina;

Mod de preparare

Se aseaza intr-o tava de cuptor un pat din ceapa si usturoiul verde tocate marunt.

Se sareaza pestele (i se baga si-n burta niste firicele de ceapa) si se aseaza pe patul format. Se toarna peste peste uleiul si 200 ml bors + sare si piper dupa gust, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins din timp, pentru 30 minute la 180 grade.

Apoi i se da folia jos, ca sa prinda culoare, se mai toarna restul de bors (50 ml) si de cel putin 4 -5 ori (intr-un interval de inca 30 minute de stat la cuptor) se uda grasanul de peste cu sosul din tava.

Intre timp se pregateste mamaliga.Zeama aia de bors care patrunde si fragezeste pestele si aromele leguminoaselor sunt suficiente pentru a urca platica pe podium. Admit ca are nevoie de niste mamaliga, dar si de voi... ca s-o ridicati in 'slavi' cand o duceti la gura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare.


Serviti platica la cuptor calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia