Macroul este un peste destul de gras si, de aceea, este oarecum si dificil de preparat. Reteta de plachie de macrou este insa o reteta accesibila si usor de facut iar pestele va fi delicios si se va topi in gura.
Curatam si spalam pestele, il stergem cu prosopul.
Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper.
Acoperim si dam la rece 30 minute.
Trecem bucatile de peste prin faina si le prajim pe ambelele parti in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Ceapa curatata o tocam si o calim in putin ulei, adaugam ardeii tocati, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam pasta de tomate, vinul, apa, rosiile tocate si condimente dupa gust.
Lasam sa fiarba cca 10 minute.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei adaugam bucatile de peste, deasupra turnam sosul si dam la cuptor cca 30-40 minute.
Putem sa adaugam la plachia de macrou si sos iutel din camara de Bunatati din natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii