Pastrav la cuptor cu cimbru

Incalziti in prealabil cuptorul la cea mai mare temperatura. Curatati de solzi si maruntaie iar apoi spalati pastravul in interior si exterior si usca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pastrav
  • 2 legaturi de cimbru
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lamai
  • 3 frunze de dafin

Mod de preparare

Incalziti in prealabil cuptorul la cea mai mare temperatura. Curatati de solzi si maruntaie iar apoi spalati pastravul in interior si exterior si uscati-l pe un servet de hartie. Folosind un pisalog si un mojar, zdrobiti cimbrul impreuna cu o lingurita de sare si ulei de masline. Frecati pastravul in interior si exterior cu acest amestec. Taiati lamaile in jumatate si apoi capetele, ca sa fie plate. Cu varful cutitului, faceti o incizie in fiecare jumatate de lamaie si infigeti o frunza de dafin in ea. Puneti pastravul si lamaile pe o tava si coaceti in cuptor aproximativ 10 minute. Pastravul e bine facut, atunci cand carnea de pe os din partea cea mai groasa se desprinde usor iar pielea devine crocanta.
Pofta buna!

Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Tocanita de pui

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Desert tort cu crema caramel si zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema caramel si zmeura

"Retete pascale" Un tort simplu, la care nu am multe de zis, pentru ca, ar fi mai bine sa il incercati ca sa...

Desert tort cu crema caramel si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce