File de salau cu ciuperci

Pentru file de salau cu ciuperci pestele se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de salau - 700 g
  • faina - 100 g
  • unt - 75 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • ceapa - 50 g
  • lapte - 400 g
  • lamaie - 50 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru file de salau cu ciuperci pestele se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame (cele din conserva se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Laptele se fierbe. Lamaia se spala, se taie rondele. Faina se cerne. Fileurile de salau se fierb in apa rece, boabe de piper si vin. Ciupercile se inabusa in 25 g unt impreuna cu ceapa. Separat, se prepara un sos din 50 g unt topit si faina dizolvata in 200 ml lapte rece. Cantitatea de lapte ramasa se fierbe cca 10 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile, sare, ciuperci si se toarna peste bucatile de peste asezate pe platou. Deasupra se presara cascavalul ras si se introduc la cuptor pentru gratinare.

Fileul de salau cu ciuperci se serveste cald, cu rondele de lamaie si garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia