File de dorada cu tagliatele de morcovi si zucchini

• sub jetul de apa, curatati solzii de pe dorada folosindu-va de un cutit ascutit • filetati

Portii
1
Timp pregatire
3 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
File de dorada cu tagliatele de morcovi si zucchini

Ingrediente

  • dorada 1 buc
  • salata ruccola
  • morcov 1 buc
  • dovlecel zucchini 1 buc
  • sare si piper dupa gust
  • lamaie 1/2 buc
  • ulei 2 lingurite
  • mix ghimbir si usturoi dupa gust

Mod de preparare


• sub jetul de apa, curatati solzii de pe dorada folosindu-va de un cutit ascutit
• filetati dorada si scoateti solzii
• asezonati cu sare, piper si mix de ghimbir si usturoi
• puneti lingurita de ulei in presa Breville Panini Maker si cand aceasta s-a incins bine, puneti si file-urile de dorada, cu pielea in jos, apasand cu o spatula pe ele, pentru a preveni strangerea pielii de pe carne
• inchideti presa Breville Panini Maker si dupa cca. 30 de secunde deschideti-o si stoarceti putina zeama lamaie deasupra 
• scoateti-le pe 2 servetele pentru a absorbi din uleiul in exces
• cu ajutorul unui peeler (cutit economic sau dispozitiv de curatat morcovi, cartofi etc.) taiati fasiute lungi de morcovi si de zucchini. La zucchini aveti grija sa taiati pana la partea cu seminte, pentru ca acolo este zona in care dovlecelul retine cea mai multa apa. La fiecare 2 taieturi pe o parte, rasuciti morcovul si zucchini-ul ca toate fasiutele sa iasa la fel sau cat de cat identice
• puneti apa la fiert intr-o oala micuta, iar peste aceasta puneti o sita si implicit tagliatelele in sita
• stoarceti putina zeama de lamaie peste salata de ruccola. Adaugati apoi putina sare si o lingurita de ulei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce