File de crap cu ragout de raci

1.Fileurile de peste se spala, se sterg cu un servet de bucatarie. Se sareaza. 2.Cele 4 fileuri de crap se trec prin faina -se scutura surplusul de fa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portii: 600g. file de crap
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • Pentru ragout:1 ardei rosu gras
  • 1 ardei galben gras
  • 1 ardei verde gras
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • 2 dl. frisca (pentru gatit)
  • 200g. raci mici (din conserva)
  • 1 lingura marar tocat
  • Pentru garnitura:200g.zucchini
  • 500g. cartofi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat

Mod de preparare

1.Fileurile de peste se spala, se sterg cu un servet de bucatarie. Se sareaza.

2.Cele 4 fileuri de crap se trec prin faina -se scutura surplusul de faina de pe ele-si se frig in ulei incins cca.10 minute. Se scot fileurile si in uleiul ramas, se frige dovlecelul-zucchini-, pe care, in prealabil, se spala, se taia felii cu coaja cu tot si se sareaza.

3.Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata. Se scurg. Apoi, se trec prin patrunjel tocat si se pastreaza la cald.

4.Ceapa si ardeii se spala, se taie in felii subtiri si se calesc in unt incins. Se sareaza, pipereaza, apoi se varsa peste ardei frisca de gatit, se adauga racii din conserva si mararul tocat marunt. Se lasa sa fiarba cca. 3 minute.
Pe platou se aseaza fileurile de crap, cartofii trecuti prin patrunjel zucchini fript, iar peste se aseaza ragout-ul de raci. Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri cale
1
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
2
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia