File de biban de mare cu guacamole

• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta • asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
File de biban de mare cu guacamole

Ingrediente

  • biban de mare - 1 buc
  • ulei cu aroma de trufe albe - 1/2 lingurita
  • lamaie - 2 rondele
  • capere - 78 buc
  • unt - 25 g
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • vin alb dulce - 1 lingura
  • rozmarin - 1 crenguta
  • sare si piper alb dupa gust
  • Ingrediente pentru guacamole:
  • avocado - 1 buc (copt, moale la atingere)
  • suc de lime - 1 lingurita
  • usturoi - 1 catel
  • chimion - 1/2 varf de cutit
  • ceapa salota - 1/2 buc
  • rosii prunisoare - 1 buc
  • coriandru proaspat - 1/4 legatura
  • ceapa rosie - 1/2 buc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta
• asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidati intr-o punga de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lamaie si crenguta de rozmarin
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60 ⁰C si lasati cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• incingeti o tigaie bine si adaugati uleiul de floarea-soarelui
• scoateti file-urile de biban si lasati-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crispy
• stingeti cu lingura de vin alb dulce
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati miezul cu o lingura de lemn si tocati-l cu un tocator de lemn.
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosia si usturoiul
• amestecati-le cu avocado tocat (folosind o lingura de lemn) si adaugati zeama de lime, chimion, sare si piper dupa gust.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si zmeura

O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...

Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce