Crap ardelenesc

Am mancat acest preparat in urma cu ceva timp la un eveniment si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de tare incat am vrut sa-l reproduc si eu.

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 file de crap,
  • 3 cartofi fierti,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa alba,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • 1 rosie,
  • putin marar tocat,
  • 2 linguri de boia dulce,
  • 4 linguri de faina,
  • 1 ou,
  • 100 g de cascaval afumat,
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit,
  • 100 ml de smantana de gatit,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 lingurite de fresh de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taie cartofii felii groase de 5 mm;


Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai;


Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt;


Amesteca apoi sarea, piperul si o lingurita de boia si presara pe deasupra cartofilor;


Pune tava in cuptor la 180 de grade si lasa cartofii acolo sa se rumeneasca;


Asezoneaza crapul cu fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si potriveste de sare si piper;


Amesteca restul de boia cu faina;


Bate oul bine cu un tel;


Tavaleste pestele prin faina, apoi prin ou si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui bine incins;


Scoate-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Taie rosiile rondele;


Rade apoi cascavalul;


Taie apoi toate tipurile de ceapa si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui;


Pune deasupra sare si boia;


Intr-o tava cu hartie de copt aseaza un pat de cartofi rumeniti peste care adauga pestele pane;


Pune ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;


Adauga un alt strat de cartofi, deasupra, urmat de smantana de gatit si cascavalul afumat;


Pune totul in cuptor pentru cateva minute, pana se gratineaza.




 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Supa de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Mena
1
Prajituri

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Prajitura cu mac
2
Prajituri

Prajitura cu mac

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....

Prajitura cu mac
Ardei umpluti cu orez si legume
3
Mancare cu legume

Ardei umpluti cu orez si legume

• amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape•

Ardei umpluti cu orez si legume
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Madlene cu suc de clementine
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Prajitura Boema cu crema fina de branzica
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica