Cod copt la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau la treapta a 7-a la cel pe gaz. Puneti fasolea verde intr-o tava pentru copt de marimea adecvata. Pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 680 g fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 1 kg carne de cod
  • cu tot cu sira spinarii
  • 12 felii de pancetta sau de bacon afumat
  • 200 g seminte de pin
  • 2 lamai

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau la treapta a 7-a la cel pe gaz. Puneti fasolea verde intr-o tava pentru copt de marimea adecvata. Puneti deasupra usturoiul, sare si piper, adaugati ulei doar cat sa acopere putin fasolea si amestecati totul. Asezati si bucatile de cod printre pastaile de fasole, condimentati din nou cu grija, apoi presarati bucatile de pancetta peste cod si fasole. Imprastiati deasupra seminte de pin si stropiti cu putin ulei de masline. Luati jumatatile de lamaie si adaugati- le in tava. Gatiti aproximativ 15 minute, punand tava in partea din mijloc a cuptorului preincalzit. In primele 5 minute, gatiti codul cu folie de aluminiu deasupra dupa care o puteti indeparta. Pestele s-a patruns atunci cand sira spinarii poate fi scoasa cu usurinta.


Se serveste ornat cu lamaie si verdeata. Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Conopida la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia