Cambula in tava cu spanac, masline si rosii

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati
  • 1 pahar de vin Chardonnay
  • 2 conserve de rosii prunisoare a cate 400 g fiecare
  • 150 g masline negre
  • fara samburi
  • 1 mana mare de busuioc proaspat
  • 2 fileuri de ansoa
  • 4 fileuri de cambula a cate 200 g fiecare
  • curatate de piele
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 crengute de rozmarin sau betisoare pentru cocteil
  • 3 maini mari de spanac tanar
  • spalat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc mediu pe plita, turnati putin ulei de masline si prajiti incet usturoiul tocat pana se inmoaie. Inainte ca acesta sa se rumeneasca, puneti vinul si mai lasati 1 minut, apoi adaugati rosiile. Zdrobiti tomatele cu o lingura, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba inabusit in timp ce pregatiti cambula.

Cu robotul de bucatarie, tocati marunt sau chiar faceti o pasta din masline, busuioc si ansoa, apoi adaugati in vas ulei de masline, pentru a subtia pasta si a o face usor de intins. Pe un tocator, asezati fileurile de cambula cu partea exterioara in jos si asezonati-le cu piper negru. Impartiti pasta in 4 portii si ungeti fileurile peste tot. Infasurati fiecare file ca pe o rulada, incepand cu partea dinspre coada, si prindeti-l cu o tulpina ascutita de rozmarin (sau cu un betisor pentru cocteil). Asezonati sosul de rosii din tava, apoi puneti peste sos fileurile de peste, unul langa altul. Stropiti rulourile cu ulei de masline si coaceti 15 minute in cuptorul preincalzit. Sosul va da aroma cambulei si invers, ceea ce e minunat.
Scoateti pestele pe 4 farfurii incalzite si puneti sosul inapoi pe plita pentru 1 minut, adaugand si spanacul - acesta se va inmuia imediat. Cu o lingura, turnati sosul cu spanac alaturi de peste.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Iahnie de fasole

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia