Cambula in tava cu spanac, masline si rosii

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati
  • 1 pahar de vin Chardonnay
  • 2 conserve de rosii prunisoare a cate 400 g fiecare
  • 150 g masline negre
  • fara samburi
  • 1 mana mare de busuioc proaspat
  • 2 fileuri de ansoa
  • 4 fileuri de cambula a cate 200 g fiecare
  • curatate de piele
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 crengute de rozmarin sau betisoare pentru cocteil
  • 3 maini mari de spanac tanar
  • spalat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc mediu pe plita, turnati putin ulei de masline si prajiti incet usturoiul tocat pana se inmoaie. Inainte ca acesta sa se rumeneasca, puneti vinul si mai lasati 1 minut, apoi adaugati rosiile. Zdrobiti tomatele cu o lingura, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba inabusit in timp ce pregatiti cambula.

Cu robotul de bucatarie, tocati marunt sau chiar faceti o pasta din masline, busuioc si ansoa, apoi adaugati in vas ulei de masline, pentru a subtia pasta si a o face usor de intins. Pe un tocator, asezati fileurile de cambula cu partea exterioara in jos si asezonati-le cu piper negru. Impartiti pasta in 4 portii si ungeti fileurile peste tot. Infasurati fiecare file ca pe o rulada, incepand cu partea dinspre coada, si prindeti-l cu o tulpina ascutita de rozmarin (sau cu un betisor pentru cocteil). Asezonati sosul de rosii din tava, apoi puneti peste sos fileurile de peste, unul langa altul. Stropiti rulourile cu ulei de masline si coaceti 15 minute in cuptorul preincalzit. Sosul va da aroma cambulei si invers, ceea ce e minunat.
Scoateti pestele pe 4 farfurii incalzite si puneti sosul inapoi pe plita pentru 1 minut, adaugand si spanacul - acesta se va inmuia imediat. Cu o lingura, turnati sosul cu spanac alaturi de peste.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Iahnie de fasole

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia