Calcan la cuptor

Pentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc. Se sareaza calcanul cat trebuie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg calcan
  • 3 linguri unt
  • 1/2 lingura faina
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc. Se sareaza calcanul cat trebuie, se asaza in farfurie cu partea alba in sus. Se  stropeste bine cu unt. Se acopera cu un capac sau, daca lipseste, cu o coala de hartie alba mai tare, de marimea farfuriei. Se da la cuptor la foc mijlociu, se tine aproximativ o ora. Se unge din timp in timp cu untul din farfurie. Se incearca cu un chibrit, ca si calcanul fiert, si cand este gata, se scoate din cuptor si se curata de piele.
Separat se incalzeste o jumatate lingura de unt. Cand este fierbinte se pune tot atita faina si se amesteca fara a lasa sa se ingalbeneasca. Se adauga smantana, turnata cate o lingurita, si se amesteca mereu. Se adauga sare si piper. Se tine la cald, intr-un vas cu apa fierbinte. Cu 10 minute inainte de a servi, se toarna sosul in farfurie peste calcan.


Calcanul la cuptor se serveste foarte fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
1
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
2
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
3
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Tarta cu pastarnac
4
Tarte

Tarta cu pastarnac

Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...

Tarta cu pastarnac
Desert chec cu lamaie si mac
5
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Parteneri
Salata de icre
Bucataras.RO

Salata de icre

Salata de icre
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii