Biban fiert

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se curata si se spala pestele si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 biban
  • 1 jumatate pahar otet
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 4 boabe de piper
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • putin cimbru
  • usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se curata si se spala pestele si se adauga peste apa cu legume, cam dupa 25 de minute de cand legumele au inceput sa fiarba. Se fierbe totul al foc mic. Dupa ce pestele este gata fiert, se lasa in apa sa se raceasca, apoi se scoate pielea si oasele, iar carnea se desface in fileuri, care se aranjeaza pe o farfurie mare. Se pune la fiert 11/2 litru de apa si cand incepe sa fiarba se adauga legumele, iar dupa 25 minute de fierbere se pune pestele bine spalat si se lasa sa fiarba la foc foarte mic. Cand pestele este gata fiert, se lasa; in apa sa se raceasca, apoi se scoate pielea si oasele, iar carnea se desface in fileuri, care se aranjeaza pe o farfurie mare si se garnisesc cu cartofi fierti, cu patrunjel verde tocat marunt si cu feliute subtiri de usturoi.


Se serveste garnisit cu cu cartofi fierti, cu patrunjel verde tocat marunt si cu feliute subtiri de usturoi.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia