Se curata varza, se opareste, se indeparteaza nervurile foilor. Se aleg foi frumoase pentru sarmale, restul se toaca. Se prepara orezul: o ceapa se p
Se curata varza, se opareste, se indeparteaza nervurile foilor. Se aleg foi frumoase pentru sarmale, restul se toaca.
Se prepara orezul: o ceapa se prajeste in juma din ulei, se pune si orezul spalat si o lingura de bulion, se stinge cu apa clocotita (cantitatea de doua ori mai mare decit orezul).se potriveste de sare si se inabusa un sfert de ora.
Restul cepei se prajeste in uleiul ramas, cu lingura de bulion, se adauga varza tocata si se acopera cu apa, lasind sa clocoteasca citeva minute.
Cind orezul e fiert se amesteca in el stafidele si mararul tocat se sareaza si pipereaza si cu asta se umplu foile de varza.
Intr-o cratita se pune un strat de varza calita, apoi sarmalele, se acopera iar cu varza si cu felii de rosii (cui ii plac), se adauga putina apa si se pun la cuptor unde se lasa pina varza este gata. Daca scad prea mult adaugati din cind in cind apa.
Se servesc cu smintina
Pofta buna!
Reteta Sarmale cu orez si stafide a fost propusa de max pe forum culinar.ro
Alte retete cu orez gasiti aici:
Orez chinezesc,
Orez egiptean,
Salata de orez cu pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii