Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala.
Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Stafidele se curata de codite, se spala si se pun in apa 10 minute. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 10 ml apa. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. intr-un vas se inabusa 100 g ceapa in 60 g untura (sau 60 ml ulei) impreuna cu orezul. Se adauga apa fierbinte si sare. Se acopera vasul cu capac si se introduce la cuptor cca 7-8 minute pentru ca orezul sa fiarba numai pe jumatate. Se lasa sa se raceasca. in compozitia obtinuta se adauga stafidele scurse de apa, se amesteca putin si se fac sarmale - pe foile de varza se aseaza cca 20 g de compozitie, se ruleaza fiecare foaie, iar capetele se introduc in interior. Sarmalele astfel preparate se aseaza una langa alta intr-o cratita in care s-a pus un strat subtire de varza tocata; mijlocul vasului va ramane gol si se va umple cu varza, acoperind si sarmalele. in untura care a ramas se inabusa ceapa, pasta de tomate, boia de ardei, sare si piper, iar sosul obtinut se adauga la sarmale, completand cu zeama de varza sau apa. Sarmalele se fierb la foc moderat, iar in ultimele 15 minute de fierbere se introduc la cuptor.
Sarmalele cu orez in foi de varza se servesc calzi sau reci.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii