Sarmalele cu carne si ciuperci in dovleac fac parte din mancarurile de toamna pe care merita sa le incercati. Aceasta reteta de sarmale este 2 in 1: veti invata sa faceti atat sarmale cu carne cat si sarmale cu ciuperci, ambele coapte in dovleac.
Dupa ce am reusit sa adunam toate ingredientele pornim la treaba:
Tocam carnea
Tocam ceapa marunt si o punem la calit
Curatam morcovii, ii radem si ii punem peste ceapa
Daca faceti si sarmalute cu ciuperci si stafide mai pregatiti o tigaie la fel, curatati si taiati ciupercile si adaugati-le la calit.
In prima tigaie adaugam carnea
Vom adauga in aceasta tigaie si apa si vom lasa ingredientele sa se faca aproximativ 30 de minute.
Intre timp tocam verdeata
Taiem un capac in dovleac si il curatam bine in interior, scobindu-l si pastrand o ceasca de miez parfumat pentru a-l adauga la carne.
Dupa ce carnea s-a inmuiat adaugam orezul si il lasam sa infloreasca un pic.
Punem orezul si peste ciuperci, sa infloreasca si el de fericire ca le-a intalnit.
Cand orezul e pe jumatate facut oprim focul si amestecam umpluturile astfel:
orezul cu ciuperci primeste stafidele, patrunjel, marar, cimbru, piper si sare
Carnea tocata primeste dovleacul facut pasta si , bineinteles, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.
Atentie, atentiune! La capitolul sare trebuie avuta mare grija pentru ca si varza murata contine sare! Asadar, tineti cont de cat de sarata e varza si reduceti sarea adaugata in umpluturi.
Pasul urmator : taiem rosiile si le punem si pe ele la calit.
Operam varza : desfacem cu grija fiecare frunza si ii scoatem nervura. Pentru ca in aceasta r
Varza ramasa se toacaeteta totul este partial preparat, fierbem si varza cam 20 de minute. Apoi incepem sa impachetam sarmalutele. Apoi incepe faza de umplere a bostanului, dupa regula : varza tocata cu rosii, sarmalute, varza tocata cu rosii, afumatura, sarmalute...
Se capaceste cu crengute de cimbru si rosii proaspete.
Se face un amestec din bors, vin si pasta de tomate (eventual si niste sare... vedeti dupa gust) si se toarna peste sarmale. Aveti grija cata zeama puneti, dovleacul lasa si el zeama si daca nu ii lasati putin loc va da pe afara. Eventual mai adaugati cand se coace, daca nu se mai vede deloc seama.
Dovleacul meu a stat la cuptor 2 ore la 210 grade. Daca era mai mare l-as fi tinut mai mult. Apasati din cand in cand coaja, sa fiti sigure ca nu s-a inmuiat prea tare.
Reteta de sarmale cu carne si ciuperci in dovleac a fost propusa de IriA pe forum culinar.
Serviti sarmalele cu carne si ciuperci alaturi de mamaliga, ardei iute si smantana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii