Rosiile umplute cu orez sunt o varianta excelenta de mancare pentru zilele de post.
Speli rosiile, tai un capacel deasupra fiecaruia, scoti miezul cu grija si le lasi cu gura in jos, sa se scurga de zeama. Miezul scos il pastrezi. Intre timp tai ceapa marunt, o calesti in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi orezul ales, spalat bine si scurs si il calesti impreuna cu ceapa, amestecand mereu, pana se rumeneste usor. Adaugi pulpa de rosii mixata si lasi sa fiarba cateva minute, apoi iei tigaia de pe foc. Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare, piper dupa gust, apoi umplii cu el rosiile, lasand loc orezului sa se umfle la fiert.
Asezi rosiile umplute intr-un vas incapator, le acoperi cu capacele, torni in vas supa de legume sau apa calda, presari putina sare si piper, stropesti cu putin ulei si le lasi la fiert aproximativ 40 minute.
Rosiile umplute cu orez se servesc reci, stropite cu sosul din cratita si garnisite cu frunze parfumate de busuioc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii