RIZOTTO MILANEZ

Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie la

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez 0.600kg
  • margarina 0.150kg sau unt 0.150kg
  • sunca presata 0.200kg
  • ciuperci proaspete 0.500kg sau conserva 0.250kg
  • cascaval 0.150kg
  • supa de oase 1.500kg
  • sos tomat 0.500kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Sunca presata se taie felii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Supa de oase si sosul tomat se prepara, folosind retetele respective. Orezul se inabusa in 100g margarina sau unt se adauga supa de oase, sare se fierbe 5 minute, apoi se acopera vasul cu capac, se introduce la cuptor si se continua fierberea circa 20 minute. Ciupercile se inabusa in restul de margarina sau unt, se adauga sunca continuandu-se inabusirea inca 10 minute, se adauga 300g sos tomat si se mai fierb circa 5 minute, apoi se pastreaza la cald. In momentul servirii, se pun intr-o forma, ciuperci cu sunca, apoi pilaful, se preseaza bine si se rastoarna pe farfurie sau platou. Preparatul se prezinta pe farfurie sau platou, cu cascaval ras deasupra si sos tomat.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce