Supa pentru risotto Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o buc
Supa pentru risotto
Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o bucata de carne si biluta "misterioasa" in care am pus boabe de piper si cuisoare) plus sarea.
A fost alegerea mea sa pun si cartofii in supa pentru ca astfel am putut face o salata cu cartofi, patrunjel si masline.
Cind a fost gata supa am scos "biluta" ( boabe de piper si cuisoare).
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si o nuca de unt la topit, cind untul e topit se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa citeva minute sa se caleasca fara sa se arda.
Cind ceapa este calita se adauga orezul ( 225 g pentru 4 persoane) si se lasa sa se prajeasca amestecind mereu pina ce devine sticlos orezul si incepe aproape sa se prinda.
Se adauga un pahar de vin alb sec, atentie pentru ca tigaia este fierbinte si vinul rece (in cazul meu) asa ca sare un pic.
Despre pasajul acesta in Italia exista mai multe pareri, cei care sustin ca nu e bine sa pui vinul rece ci fierbinte pentru ca bobul de orez suporta un soc termic, cei care spun sa nu-l pui deloc pentru ca da un gust acrisor. Eu il pun si iese mereu bine. Las la latitudinea voastra.
Dupa ce vinul s-a evaporat incepe sa se adauge cite un polonic de supa fierbinte (aceasta trebuie sa stea pe aragaz intr-o olicioara la foc mic ca sa fie fierbinte).
Din acest moment puteti face ochiul mic daca mai aveti altceva de facut si veni din cind in cind sa adaugati cite un polonic de supa, daca aveti timp sa stati linga el lasati focul mare, mestecati mereu si la fel adaugati supa cind trebuie.
Trebuie sa arate mereu asa, nici uscat nici sa fiarba in supa.
In cazul de fata dupa 15 minute am adaugat un mar taiat cuburele plus coaja sa taiata fisii si am mai lasat vreo 5 minute, intre timp am gustat sa vad daca e gata si cind a fost gata am adaugat brinza taiata bucatele si am amestecat repede
Ultima operatie a unui risotto se numeste "mantecare", inseamna ca atunci cind e gata se stinge focul si se mai lasa sa stea 5 minute ca sa devina cremos, de obicei se pune un pic de unt, in cazul de fata operatia aceasta a facut-o brinza.
In farfurie am adaugat putin piper.
Si am pus alaturi si un mar ca sa vedeti ce tip am folosit.
Gustul era bun, un pic dar foarte putin dulceag, un experiment reusit, marul a ramas un pic crocant.
Pofta buna!
Reteta Risotto cu mar si brinza taleggio a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alta reteta cu de risotto Risotto cu dovlecel si creveti
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii