Risotto

Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l supa de baza (de pasare
  • peste sau legume)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 jumatate capatana de telina
  • 400 gr orez
  • 2 pahare de vermut alb sau vin alb sec
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 70 gr unt
  • 115 gr parmezan ras

Mod de preparare

Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa fara a deveni lipicios orezul. Incalziti supa. Intr-un alt vas, incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa, usturoiul si telina, tocate marunt, apoi caliti-le la foc foarte mic timp de circa 4 minute. Atunci cand legumele s-au inmuiat, adaugati orezul si dati focul mai tare. Cand orezul va incepe sa se prajeasca, amestecati incontinuu. Dupa un minut, el va deveni usor translucid. Adaugati vermutul sau vinul si continuati sa amestecati. Indata ce vermutul sau vinul a fost absorbit de orez, adaugati primul polonic de supa fierbinte si un praf bun de sare. Dati focul mai mic, astfel incat orezul sa nu se gateasca prea repede la exterior. Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, amestecand continuu timp de 15 minute, pana cand orezul este moale, dar a ramas putin crocant. Luati vasul de pe foc si adaugati untul si parmezanul, amestecand continuu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa stea asa timp de 2-3 minute.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

Supa de galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce