Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa
Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa fara a deveni lipicios orezul. Incalziti supa. Intr-un alt vas, incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa, usturoiul si telina, tocate marunt, apoi caliti-le la foc foarte mic timp de circa 4 minute. Atunci cand legumele s-au inmuiat, adaugati orezul si dati focul mai tare. Cand orezul va incepe sa se prajeasca, amestecati incontinuu. Dupa un minut, el va deveni usor translucid. Adaugati vermutul sau vinul si continuati sa amestecati. Indata ce vermutul sau vinul a fost absorbit de orez, adaugati primul polonic de supa fierbinte si un praf bun de sare. Dati focul mai mic, astfel incat orezul sa nu se gateasca prea repede la exterior. Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, amestecand continuu timp de 15 minute, pana cand orezul este moale, dar a ramas putin crocant. Luati vasul de pe foc si adaugati untul si parmezanul, amestecand continuu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa stea asa timp de 2-3 minute.
Se serveste imediat.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Papanasi fierti
Supa de galuste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii