Pui libanez cu orez

Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza pieptul de pui. Se presara foarte putin piper si putina sare. Se asaza deoparte. Se prajeste ceapa si ca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 piepturi de pui dezosate si fara pielita
  • 4 cepe taiate cuburi
  • 350 grame carne de vita sau miel tocata
  • 1 lingura de usturoi pisat
  • un pumn de seminte de pin (sau un pumn de migdale)
  • 3 linguri de boabe de porumb dulce din conserva (optional)
  • 2 linguri de scortisoara
  • 1 lingura de toate condimentele(All Spice)
  • un sfert de lingurita de piper
  • 3 sferturi de lingura de sare
  • 1 ceasca de orez
  • 3 cesti de apa
  • 2 linguri de patrunjel tocat

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza pieptul de pui. Se presara foarte putin piper si putina sare. Se asaza deoparte. Se prajeste ceapa si carnea tocata impreuna pina cind devin maronii, apoi se adauga usturoiul si se mai prajieste un minut sau doua. Se pun apoi condimentele: scortisoara, allspice, piperul si sarea. Se soteaza inca doua minute si se amesteca. Se adauga orezul care a fost in prealabil spalat si scurs de apa si se amesteca pina se incorporeaza complet cu mirodeniile, semintele de pin (sau migdalele, eventula porumbul), carnea si ceapa. Se asaza pieptul sotat deasupra orezului si se toarna apa. Se acopera totul cu o folie de alumimiu si se da la cuptor la 375 grade pentru 20 de minute. La sfirsit, se adauga patrunjelul tocat pe deasupra.
Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia