Pilaf dietetic foarte gustos

Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 g orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/2 cutie ciuperci taiate
  • 3 morcovi
  • 2 pastirnac
  • 2 rosii
  • 4 linguri pasta tomate
  • condimente (usturoi
  • dafin
  • oregano
  • cimbru
  • maghiran
  • ienibahar
  • marar
  • boia iute sau dulce
  • sare
  • piper)

Mod de preparare

Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos si nesanatos) si mararul tocat marunt. Dupa ce orezul s-a inmuiat se adauga cimbrul, maghiranul, dafinul, boabele de piper si oregano, ienibaharul, sare dupa gust. Se adauga si ciupercile eventual maruntite, se pun deasupra felii de rosii taiate si se mai da totul la cuptor. Intre timp se face un sos din pasta de tomate amestecata cu usturoiul strivit, sare si putin ulei, toate calite si stinse cu apa de la legumele fierte. Se rade gulia si se amesteca cu putina sare, sau se taie bucatele foarte mici. Gulia si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de la cuptor si se serveste. Daca aveti cuptor cu microunde timpul de preparare se scurteaza.
Se serveste cu vasul asezat pe masa, caci e destul de aspectuos. Se poate adauga o salata din salata verde, morcovi rasi, un mar ras, o gulie rasa, o sfecla mica fiarta si rasa, toate amestecate cu putin ulei, sare si lamie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce