Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in toata tara. In varianta originala la paella se folosesc creveti, ardei gras, mazare si sofran.
Paella este o mancare tipic spaniola, ce a pornit in varianta originala din regiunea Valenciei. Sunt cunoscute o multime de variatiuni ale acestui preparat culinar, dar reteta originala este cu creveti. Daca ajungeti in Spania si doriti sa serviti paella, este recomandat sa incepeti ori cu cea cu creveti, ori cu cea cu pui, dar niciodata sa nu incercati pentru prima data o paella amestecata cu fructe de mare si carne de pui sau porc.
Puneti sofranul sa se inmoaie in 4 linguri de apa calduta. Spalati bine orezul si scurgeti-l. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie marem adaugati ceapa si ardeii taiati julien. Caliti timp de 5 minute. Adaugati orezul si turnati peste 1l de apa clocotita, puneti sofranul si amestecati. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand orezul este aproape gata. Amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Mai completati cu apa daca scade prea mult.
Adaugati vinul si crevetii curatati si midiile si lasati sa mai fiarba acoperit inca 5-7 minute. Adaugati mazarea verde (daca este cruda trebuie fiarta putin inainte) si ornati cu verdeata.
Paella se serveste calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii