Orez verde mexican

Orezul verde mexican este o garnitura foarte delicioasa si sanatoasa. Folosind stick blenderul se obtine o pasta din patrunjel, coriandru, ceapa, apa, ardei iute, suc de lime si usturoi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Orez verde mexican

Ingrediente

  • 1/2 cup patrunjel verde
  • 1/2 cup coriandru verde
  • 1/2 cana ceapa alba
  • 1/4 cana apa
  • 1 ardei iute verde
  • 1 lingura suc de lime
  • proaspat stors sau lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 cup orez cu bobul lung
  • 2 cani supa de pui sau apa+cub
  • sare

Mod de preparare

Orezul verde mexican este o garnitura foarte delicioasa si sanatoasa. Folosind stick blenderul sau robotul de bucatarie se obtine o pasta din patrunjel,coriandru,ceapa,apa,ardei iute,suc de lime si usturoi.

Separat, intr-o oala se prajeste uleiul spalat si scurs de apa,cam 5 minute in cele 2 linguri de ulei.

Se adauga supa de pui si amestecul de ierburi.

Se acopera oala cu un capac.Cand incepe sa fiarba,se reduce focul si se lasa 20 minute la foc mic sau pana tot lichidul e absorbit si orezul moale.Eu folosesc cel mai mic ochi de la aragaz.

Stingeti focul si lasati oala pe ochi,10-15 minute.

Eu daca am adaugat cub Knorr sau Maggi nu mai adaug sare,mai ales ca am copii mici (omit si ardeiul si imi adaug sos iute separat).


Orezul  verde mexican se poate folosi ca si garnitura ori la salate.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia