Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se st
Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se strange etans la gura. Se pune deasupra un capac si se lasa pe foc foarte mic pentru 40-45 minute. Dupa cele 45 min se ia capacul si se mai lasa folia 10 minute. Orezul alb se pune si el in 2 canti de supa, condimente, un praf de curry, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se lasa la foc mic pentru 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa folia pentru 10 minute. Eu am avut creveti prefierti insa daca aveti proaspeti acestia se decorticheaza, se spala putin in apa rece se lasa cu totul sau se inlatura capul, se taie coada pe spate incepand de la cap si se scoate intestinul de culoare mai inchisa. Eu am tras crevetii in tigaie cu unt si ulei de masline pentru 2-3 minute si nu mai mult pentru ca se intaresc. Crevetii mai mari au nevoie de vreo 3-5 minute de preparare. Am tocat marunt ceapa, morcovul si ardeiul. Calim ceapa in ulei incins dupa care adaugam pe rand morcovul si ardeiul si calim dupa fiecare. Mazarea se fierbe in putina apa si apoi se scurge. Ouale se bat putin si se prajesc separat intr-un wok in ulei incins. Se adauga peste oua orezul fiert, crevetii, ghimbirul, legumele, sos de soia si condimente dupa gust. Se clatesc niste boluri cu apa rece si se lasa la scurs. Se ung apoi cu putin ulei si se umplu cu compozitia de orez calda. Se preseaza putin cu dosul lingurei si se lasa sa se raceasca. Ca sa fim siguri ca iese uniform compozitia se poate pune bolul intors sub un jet de apa rece.
Se rastoarna apoi pe farfurie si se serveste cu sos de soia.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii