Orezul dulce, gratinat, este un desert delicios si gustos, perfect pentru cei mici. Este dulce si aromat de la pastaia de vanilie si anason.
Orezul se spala si se pune la fiert timp de 5-6 minute in apa rece. Se strecoara apoi, se adauga laptele, stelutele de anason, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul vanilat si se pune din nou la fiert.
Intre timp se adauga zaharul dupa gust si untul si se fierbe in continuare la foc mic. Dupa ce a fiert, orezul se amesteca cu smantana. O forma de prajitura se unge cu unt, se toarna orezul si se introduce vasul in cuptorul incalzit in prealabil. Cand e gata rumenit, se pune deasupra jeleu de caise optional, sau orice fel de dulceata daca doriti.
Gratinul de orez dulce se serveste felii dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii