Orez cu zarzavaturi

Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie cat o nuca
  • 8 dl ulei
  • 300 g orez intr-o lingura strecuratoare

Mod de preparare

Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda si adaugam langa ceapa. Mai calim putin, apoi diluam cu 6 dl apa calda. Punem o lingurita cu varf de Vegeta, ½ lingurita de busuioc sau rozmarin, ¼ de lingurita cu cimbrisor, si, prajim sub capac pana se inmoaie. Daca a rams tare amestecam cu o furculita si adaugand putina apa fiebem in continuare. Cei care prefera gusturile exotice pot folosi curry in loc de cimbrisor. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de rosii si le taiem in felii subtiri. Luam orezul de pe foc adaugam rosiile taiate, presaram 120 g de cascaval razuit, ½ de buchetel de verdeata de patrunjel taiat marunt, apoi batem 2 oua pana devin spumoase si turnam deasupra. In final, amestecam totul cu o furculita cu grija si punem intr-o forma termorezistenta de cel putin 1,5 l sau intr-o tava unsa cu unt. Acoperim cu folie de aluminiu si coacem aprox. 10 minute la foc mediu, pana ouale se intaresc si aromele se intrepatrund. Cand e gata lasam sa se raceasca cateva minute, apoi rasturnam pe o farfurie mai mare, si servim calda ca fel de mancare unica. O tinem la frigider. Cine este deranjat de gustul rosiilor crude le poate cali in putin ulei. In acest caz adaugam doar 0,6 dl ulei in orez. In loc de rosii putem folosi si alte legume (de ex. onopida, broccoli, pastarnac) dar acestea trebuie fierte in preabil in abur pana se inmoaie.
Alte mancaruri recomandate

Salata de vinete cu ardei

Vinete la cuptor

Tocanita taraneasca cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce