Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura s
Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda si adaugam langa ceapa. Mai calim putin, apoi diluam cu 6 dl apa calda. Punem o lingurita cu varf de Vegeta, ½ lingurita de busuioc sau rozmarin, ¼ de lingurita cu cimbrisor, si, prajim sub capac pana se inmoaie. Daca a rams tare amestecam cu o furculita si adaugand putina apa fiebem in continuare. Cei care prefera gusturile exotice pot folosi curry in loc de cimbrisor. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de rosii si le taiem in felii subtiri. Luam orezul de pe foc adaugam rosiile taiate, presaram 120 g de cascaval razuit, ½ de buchetel de verdeata de patrunjel taiat marunt, apoi batem 2 oua pana devin spumoase si turnam deasupra. In final, amestecam totul cu o furculita cu grija si punem intr-o forma termorezistenta de cel putin 1,5 l sau intr-o tava unsa cu unt. Acoperim cu folie de aluminiu si coacem aprox. 10 minute la foc mediu, pana ouale se intaresc si aromele se intrepatrund. Cand e gata lasam sa se raceasca cateva minute, apoi rasturnam pe o farfurie mai mare, si servim calda ca fel de mancare unica. O tinem la frigider. Cine este deranjat de gustul rosiilor crude le poate cali in putin ulei. In acest caz adaugam doar 0,6 dl ulei in orez. In loc de rosii putem folosi si alte legume (de ex. onopida, broccoli, pastarnac) dar acestea trebuie fierte in preabil in abur pana se inmoaie.
Alte mancaruri recomandate
Salata de vinete cu ardei
Vinete la cuptor
Tocanita taraneasca cu ciuperci
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii