Mancare dietetica! Un preparat usor de digerat si de preparat!
Pipotelele si inimioarele spalate si curatate de pielite se pun la fiert, acoperite cu apa rece cu un praf de sare; cand incep sa fiarba, se spumeaza usor si se da focul mic, lasandu-le sa fiarba cu sare, un praf de condiment, cca 30 min. Se scot pipotelele si inimoarele din supa, cu o spumiera si se pun la prajit intr-o lingura de ulei de masline, adaugand putina supa peste ele si se lasa acoperite sa fiarba inabusit pana scade toata supa. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga lingura de pasta de tomate si usturoiul zdrobit, se toarna si o cescuta din supa ramasa, se potriveste de sare si condimente, dupa gust, se mai lasa sa fiarba cateva clocote si se opreste focul si se adauga doua foi de dafin. In supa care ne-a ramas , fierbem orezul bine spalat cu apa rece si il lasam sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine, apoi dupa ce am potrivit de sare si condimente, oprim focul si acoperim cu un capac etans, cateva minute. Pipotelele si inimioarele se servesc pe gramajoare de orez, in care am facut o adancitura cu o lingura si in care am pus, fara sa ne zgarcim, sos si carnita. In jurul gramajoarelor de orez, ornam cu frunze de salata creata. Se serveste cu o salata de sezon. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciProvocarea Weekend cu spor,inițiată de Stefania Anastasiu continuăăă!!! Această lună e găzduită de...
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantanaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii