Orez cu ficatei de pasare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 200 g ficatei de pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • verdeata tocata
  • 50 g unt
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • 1 lingura supa concentrata
  • 1 pahar sos de rosii sau 2 rosii decojite

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pina cind bobul de orez infloreste usor.

Atunci se umple vasul cu apa calda sau cu 1 l supa de zarzavat. Se pune sare, apoi se adauga o lingura de supa concentrata si citeva boabe de piper.

Se fierbe pe o tabla groasa pusa pe ochiul aragazului sau pe plita, la foc mic, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

In acest timp se curata ficateii de pielite, se dau in clocot, se arunca apa si ficateii se spala cu apa rece. Se taie felioare subtiri, se pun in tigaie cu 50 g de unt si se prajesc.

Se toarna peste ficatei un pahar de vin alb si se mai lasa un sfert de ora. Se adauga apoi sare, sos de rosii, verdeata tocata si putin piper macinat, se mai lasa pe foc zece minute si se trage cratita pe marginea plitei.

Orezul se pune pe un platou, se face o adincitura in mijloc, se rastoarna ficateii si se serveste mancarea imediat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Pilaf cu ciuperci si legume

Mancare de mazare cu carne

Pui cu conopida si sos alb

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
3
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
4
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia