Orez cu fasole

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fasole colorata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de cimbrisor
  • 4-5 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 foaie de dafin
  • 200 g orez
  • 1/2 lingurita de vegeta
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa.

A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuca si o calim in 2 linguri de ulei pana devine sticloasa.

Adaugam fasolea impreuna cu apa in care a fost inmuiata apoi punem intr-un ou de otel pentru facut ceai, ½ lingurita de cimbrisor, 4-5 boabe de piper negru, 1 catel de usturoi si ½ foaie de dafin.

Punem oul-pentru ceai in apa de inmuiat si firbem fasolea aprox. 40 de minute pana se inmoaie.

Avem grija sa nu se sfarme, pentru ca orezul cu fasole va deveni un terci.

Apoi punem 200 g de orez intr-o strecuratoare, il spalam sub jet de apa fierbinte si il calim cateva minute in 2 linguri de ulei, apoi scoatem fasolea din oul-pentru-facut ceai cu condimente si strecuram zeama in alt vas.

Punem orezul strecurat la fasole, turnam 0,5 l din sosul cald, punem o lingurita de sare, ½ lingurita de Vegeta, si, amestecand bine, fierbem aprox. 15 minute sub capac, la foc moale, pana orezul se inmoaie.

Daca ramane tare, amestecam cu o furculita si mai punem putina zeama si fierbem in continuare.

Cand s-a inmuiat, punem un buchetel de patrunjel taiat marunt si consumam calda ca fel principal.

Se tine in frigider.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare chinezeasca cu pui orez si ciuperci

Pilaf de pui pentru celibatari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce