Orez cu fasole

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fasole colorata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de cimbrisor
  • 4-5 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 foaie de dafin
  • 200 g orez
  • 1/2 lingurita de vegeta
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa.

A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuca si o calim in 2 linguri de ulei pana devine sticloasa.

Adaugam fasolea impreuna cu apa in care a fost inmuiata apoi punem intr-un ou de otel pentru facut ceai, ½ lingurita de cimbrisor, 4-5 boabe de piper negru, 1 catel de usturoi si ½ foaie de dafin.

Punem oul-pentru ceai in apa de inmuiat si firbem fasolea aprox. 40 de minute pana se inmoaie.

Avem grija sa nu se sfarme, pentru ca orezul cu fasole va deveni un terci.

Apoi punem 200 g de orez intr-o strecuratoare, il spalam sub jet de apa fierbinte si il calim cateva minute in 2 linguri de ulei, apoi scoatem fasolea din oul-pentru-facut ceai cu condimente si strecuram zeama in alt vas.

Punem orezul strecurat la fasole, turnam 0,5 l din sosul cald, punem o lingurita de sare, ½ lingurita de Vegeta, si, amestecand bine, fierbem aprox. 15 minute sub capac, la foc moale, pana orezul se inmoaie.

Daca ramane tare, amestecam cu o furculita si mai punem putina zeama si fierbem in continuare.

Cand s-a inmuiat, punem un buchetel de patrunjel taiat marunt si consumam calda ca fel principal.

Se tine in frigider.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare chinezeasca cu pui orez si ciuperci

Pilaf de pui pentru celibatari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia