Orez cu ciuperci

Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si dil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • 0.7 dl de apa
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • piper macinat
  • 1 praf de curry
  • 1 praf de vegeta

Mod de preparare

Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si diluam cu 0,7 dl de apa fierbinte. Apoi adaugam o lingurita de sare, si fierbem sub capac la foc foarte mic. Daca nu s-a inmuiat, amestecam cu furculita si mai fierbem dup ace mai adugam putina apa. Nu amestecam in timpul fierberii pentru ca devine o papa. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de ciuperci sub jet de apa si apoi le feliem, apoi le calim in 0,5 dl ulei. Daca folosim ciuperci poroase din padure mai adaugam putin ulei san u se usuce in timpul fierberii. Tocam o ceapa rosie cat o nuca si o calim intre feliile de ciuperci pana devine sticloasa. Daca e gata, asezonam cu sare, piper macinat, apoi adaugam un buchetel de patrunjel taiat marunt. Cei care prefera gusturile exotice, pot adauga putin curry si Vegeta, care este mai indicat sa se puna in apa de fierbere a orezului. Ciupercile astfel gatite se adauga cu furculita la orez si se mai fierbe cateva minute fara capac. Se serveste calda. Se tine la frider. Daca mai ramane pe a doua zi, se toarna putina apa pe fundul vasului si se incalzeste sub capac pe abur, pentru ca se usuca foarte tare.
Alte mancaruri recomandate

Spanac la cuptor

Rulada de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia