Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si dil
Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si diluam cu 0,7 dl de apa fierbinte. Apoi adaugam o lingurita de sare, si fierbem sub capac la foc foarte mic. Daca nu s-a inmuiat, amestecam cu furculita si mai fierbem dup ace mai adugam putina apa. Nu amestecam in timpul fierberii pentru ca devine o papa. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de ciuperci sub jet de apa si apoi le feliem, apoi le calim in 0,5 dl ulei. Daca folosim ciuperci poroase din padure mai adaugam putin ulei san u se usuce in timpul fierberii. Tocam o ceapa rosie cat o nuca si o calim intre feliile de ciuperci pana devine sticloasa. Daca e gata, asezonam cu sare, piper macinat, apoi adaugam un buchetel de patrunjel taiat marunt. Cei care prefera gusturile exotice, pot adauga putin curry si Vegeta, care este mai indicat sa se puna in apa de fierbere a orezului. Ciupercile astfel gatite se adauga cu furculita la orez si se mai fierbe cateva minute fara capac. Se serveste calda. Se tine la frider. Daca mai ramane pe a doua zi, se toarna putina apa pe fundul vasului si se incalzeste sub capac pe abur, pentru ca se usuca foarte tare.
Alte mancaruri recomandate
Spanac la cuptor
Rulada de spanac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii