Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si dil
Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si diluam cu 0,7 dl de apa fierbinte. Apoi adaugam o lingurita de sare, si fierbem sub capac la foc foarte mic. Daca nu s-a inmuiat, amestecam cu furculita si mai fierbem dup ace mai adugam putina apa. Nu amestecam in timpul fierberii pentru ca devine o papa. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de ciuperci sub jet de apa si apoi le feliem, apoi le calim in 0,5 dl ulei. Daca folosim ciuperci poroase din padure mai adaugam putin ulei san u se usuce in timpul fierberii. Tocam o ceapa rosie cat o nuca si o calim intre feliile de ciuperci pana devine sticloasa. Daca e gata, asezonam cu sare, piper macinat, apoi adaugam un buchetel de patrunjel taiat marunt. Cei care prefera gusturile exotice, pot adauga putin curry si Vegeta, care este mai indicat sa se puna in apa de fierbere a orezului. Ciupercile astfel gatite se adauga cu furculita la orez si se mai fierbe cateva minute fara capac. Se serveste calda. Se tine la frider. Daca mai ramane pe a doua zi, se toarna putina apa pe fundul vasului si se incalzeste sub capac pe abur, pentru ca se usuca foarte tare.
Alte mancaruri recomandate
Spanac la cuptor
Rulada de spanac
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii