In primul rand aceasta reteta de mancare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci este sanatoasa, fiind gatita la foc iute. In al doilea rand, e foarte gustoasa si aromata.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare, dupa ce a fiert pune o canita de orez. Intre timp cit fierbe orezul, se dezoseaza pieptul si il taiem feliute subtiri si le punem intr-o farfurie in care s-a pus condimente chinezesti (sos de soia, sos dulce acrisor, ghimbir, arome, etc), 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri otet de vin si sos de soia.
Prajim pieptul de pui cu tot cu sos in wok, la foc iute, pentru 4-5 minute, daca fasiile sunt subtiri, se va praji repede. Intre timp, taiem ceapa si o calim in putin ulei, dupa aceea se adauga ardeiul si ciupercile si se prajesc la foc iute pentru 3 minute. Dupa ce a fiert orezul, se scurge de apa lasata si se asaza pe o farfurie, sau se poate adauga si el putin in amestecul din wok, sa prinda aroma. In mijloc asezam legumele si pieptul. Se serveste cu sos de soia pe deasupra.
Mancarea chinezeasca cu ciuperci si legume se serveste fierbinte
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii