Gogosari cu orez si ochiuri

Pentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 500 ml sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de vita
  • gogosari - 1 kg
  • orez - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • untura/ulei - 150 g (ml)
  • oua - 5 bucati
  • pasta de tomate - 50 g
  • otet - 10 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml supa de oase. Ceapa si orezul se inabusa in untura sau ulei si se adauga pasta de tomate, supa de oase, sare dupa gust si se fierb. Se introduc la cuptor dupa ce au fiert. La orezul fiert se adauga 1 legatura de patrunjel verde, piper dupa gust, se amesteca pentru omogenizare, se raceste; gogosarii se umplu cu compozitia de orez. Ouale se sparg pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet. Cand sunt gata se scot, se tin in apa rece, se aseaza deasupra gogosarilor umpluti cu orez si se adauga restul de patrunjel.

Gogosarii cu orez si ochiuri se servesc calzi sau reci.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia