Chiftelutele de orez sunt usor de preparat si contin urmatoarele ingrediente: lapte, orez, unt, ulei, pesmet, piper, patrunjel, ou.
Chiftelute de orez se prepara asa: se pune la fiert laptele cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul lasand sa fiarba incet pana este gata si se ingroasa bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga untul incalzit, sarea, piperul, verdeata, iar la urma oul batut. Se amesteca bine si din aceasta compozitie se formeaza chiftelute, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc cu salata verde, salata de sfecla sau muraturi.
Alte retete cu orez:
Salata de orez cu ton si legume
Spanac cu orez
Pui libanez cu orez
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii