Chiftelute de orez

Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr orez cu bobul rotund
  • 350 gr spanac proaspat spalat si taiat
  • 2 linguri ulei
  • 8 cepe verzi curatate si taiate
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 ou batut
  • 225 gr un cascaval cu gust puternic
  • 175 gr pesmet alb

Mod de preparare

Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o cratita acoperita.

Se ia apoi de pe foc, se scurge apa, se toarna apa rece peste spanac si se scurge din nou. Eu fac si cu spanac de la borca dar pun cantitatea dupa ochi nu prea am gramaj fix.

Se incinge o lingura de ulei, se prajeste ceapa un minut si apoi se pune intr-un castron impreuna cu spanacul si orezul. Se adauga nucsoara, patrunjelul, oul si totul se asezoneaza dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza 6 sau 8 sfere care se dau la rece timp de 20 min.

Se scot din frigider, se pune in mijlocul fiecarei sfere o bucatica de cascaval si apoi se turtesc mingiutele dandu-li-se forma de chiftea. Se dau prin pesmet si se mai tin la frigider 20 min.

Se prajesc apoi in uleiul ramas cate 3-4 min pe fiecare parte. Se servesc calde (sau nu) cu salata.

Pare o reteta migaloasa dar nu e si exceptand faptul ca trebuiesc mingiutele tinute in frigider, se prepara repede.
Pofta buna!

Reteta Chiftelute de orez a fost propusa de Catalina pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Aperitiv cu vinete si dovlecei,

Ardei copti cu mamaliguta,

Bame cu rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce