Vinete

Se curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate. Se desfac de-a lungul taieturii se sareaza si se lasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii curatate de coaja
  • 150 ml ulei masline
  • 2 ardei rosii
  • jumate legatura patrunjel
  • zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate. Se desfac de-a lungul taieturii se sareaza si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Rosiile se taie in cuburi mici. Cuptorul se incalzeste la 200 C, se ia un vas inalt de iena si se unge cu ulei de masline. Ardeii se taie in fasii subtiri. Vinetele se spala cu apa rece si se usuca cu servetel, se aseaza in vas cu taietura in sus. Intr-o tigaie se incalzeste jumatatea cantitatii de ulei, se adauga usturoiul si ceapa, se calesc putin apoi se adauga pe rind rosiile, ardeii si patrunjelul. Se adauga sare, piper si 1 lingurita de zahar. Vinetele se vor umple prin taieturile facute pe lungimea lor. Se adauga uleiul ramas. Se adauga incet foarte putina apa. Se coace aproximativ 20-25 min.
Se lasa la racit dapa care se stropeste cu zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide