Spalam urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se ard
Spalam urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se arda.
Separat se toaca ceapa si se caleste in ulei. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga orezul ales si spalat in mai multe ape. Se pune peste amestec putina apa si se amesteca cu o lingura ca sa nu se prinda de cra-
tita.
Cind orezul este aproape fiert, se adauga urzicile. Se acopera cratita cu supa de zarzavat sau cu apa calda si se fierbe cu sare si boabe de piper, la foc mic, o jumatate de ora.
Sfat:
Se scutura cratita din cind in cind, nu se amecteca in mincare, pentru ca bobul de orez sa ramina intreg.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii