Traistute cu legume este un aperitiv/gustare cu legume delicios, ce se prepara usor. Este ideal de pus la pachet.
Aluatul-Amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si il cernem intr-un vas.Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut putin,untura si lingurile de unt.Incepem sa framantam adaugand apa rece treptat pana devine un aluat omogen nelipicios. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.Intre timp pregatim legumele la fiert in apa si le lasam sa se raceasca foarte bine.Adaugam ciupercile si sarea dupa gust.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie foarte subtire.
Decupam cercuri cu o farfurie si in mijloc adaugam cate o lingura de legume.
Unim capetele formand o traistuta pe care o legam cu frunze de ceapa verde sau ata de bucatarie.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte.Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Eu le-am servit cu iaurt si ceapa verde desupra
Produsele philips m-ar ajuta in bucatarie sa termin repede treaba si bine fapt ca stau mult in bucatarie de placere cu toate ca am un bebe mic
Traistutele cu legume se servesc cu diferite sosuri sau ca atare.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii