Aceasta reteta de tocana de legume este foarte usor de pregatit si este perfecta pentru a parfuma casa cu aroma legumelor de toamna.
Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare. Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute sa se joace impreuna.
Cat timp se joaca morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul la joaca in oala.
Rosiile si conopida se plictiseau in cosul cu legume...asa ca, din rosii voi prepara rapid la mixer un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o voi desface in buchetele mici si le voi ingramadi in oala.
Orezul sta tzantzos in castronel crezand ca a scapat...Il spal putin si il pun la semifiert in 400 ml de apa.
Amestec din cand in cand astfel incat orezul buclucas sa nu se lipeasca de fundul cratitei si sa-mi faca apoi in ciuda si aproximativ dupa 15 minute este gata semifiert.
Si infoiatul orez are aceeasi soarta...peste legume in oala...
Este timpul sa aromatizam tocana noastra cu un praf de sare, piper si cateva frunze de dafin...
Amestecam zdravan si lasam legumele sa danseze in voie. Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocana, pentru ca timpul trece iar noua ni se face foame...
SFAT:
Aceasta tocana de legume o putem consuma imediat dupa ce am preparat-o, sau, o putem pune si la borcane pentru iarna.
Pentru iarna, procedam astfel: turnam tocana calda in borcanele spalate si uscate, le punem intr-un vas in care am pus un prosop, adaugam apa mai jos putin de nivelul capacului si le lasam la fiert timp de o ora.
Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in acelasi vas si bineinteles aceeasi apa, pana a doua zi cand se scot, se sterg si se aseaza frumos in camara.
Reteta de tocana de legume a fost propusa de Patricia Iordache pe forum culinar.
Serviti tocana de legume in zilele de post sau pastrati-o in borcane pentru iarna.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii