Tocana calugareasca

Tocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 150 g/100 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 75 g
  • telina radacina - 100 g
  • cartofi - 250 g
  • masline - 100 g
  • orez - 50 g
  • arpagic - 100 g
  • rosii proaspete - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Tocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se spala bine, se curata si se taie lame (cele din conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge. Arpagicul se spala, se opareste si se curata. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de seminte, se spala din nou si se taie felii inguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Arpagicul se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Ceapa, morcovii, telina se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ciuperci, arpagic, ardei gras, orez, masline, cubul MAGGI si 500 ml de apa fiarta. Se introduce vasul la cuptor cca 10 minute. Spre sfarsit, se adauga sare, rosii, vin si se introduce din nou la cuptor 5-7 minute.

Tocana calugareasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia