Tarta vegetariana

Pentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 g branza de vaci
  • 75 g unt
  • 2 linguri plante aromatice (cimbru
  • oregano
  • patrunjel)
  • 175 g faina
  • 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g rosii mici
  • 100 g caise deshidratate
  • 8 bucati arpagic taiat pe jumatate
  • 2 dovlecei taiati felii
  • 1 cortof taiat cubulete
  • 75 g fructe padure

Mod de preparare

Pentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde. Se da la rece 30 minute.

Se incinge cuptorul. Se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Se stropeste

baza bormei cu miere si putina sare. Se adauga rosiile, caisele, arpagicul, dovleceii, cartofii si

fructele de padure. Se presara un praf de sare si piper. Se intinde aluatul sub forma de cerc (mai mare decat forma de copt). Se aseaza deasupra legumelor si se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste aluatul in doua locuri. Se da la cuptor si se lasa 25-30 minute, apoi se micsoreaza flacara si se mai lasa 15-20 minute. Tarta vegetariana se lasa 5 minute la racit, apoi se pune un platou deasupra formei si se rastoarna.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce