Tarta vegetarana

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare. Se mai amesteca cateva s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 gr branza de vaci
  • 75 gr unt
  • 2 linguri plante aromatice: cimbru
  • oregano
  • patrunjel
  • 175 gr faina
  • 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 50 gr unt
  • 2 linguri miere
  • 150 gr rosii mici
  • 100 gr caise deshidratate
  • 8 bucati arpagic
  • 2 dovlecei
  • 1 cartof
  • 75 gr fructe de padure

Mod de preparare

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde apoi se lasa la frigider penru jumatate de ora. Se unge o forma rotunda cu unt, apoi se stropeste la baza cu putina sare si miere.Se adauga rosiile felii, caisele, arpagicul, dovleceii feliati, cartofii taiati cubulete si fructele de padure.Se presara cu sare si piper si se intinde deasupra aluatul de branza, se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste apoi in doua locuri si se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mediu si inca 15-20 de minute la foc mic. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia