Tarta cu legume

Tarta cu legume este o reteta pe care o gasiti pe culinar.ro, printre multe alte retete cu legume, gustoase si foarte apreciate. Tarta cu legume se prepara din aluat si multe legume.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 60 gr unt
  • 200 ml apa
  • 1 cubulet drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 ciuperci
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 50 gr masline
  • 3 catei usturoi
  • 3 oua
  • 150 gr telemea
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 30 de minute la loc cald. Separat, se caleste ceapa toacata marunt in unt incins, apoi se adauga ciupercile feliate, dovlecelul taiat cubulete, ardeii taiati fasii si se caleste in continuare pana scade zeama. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se tapeteaza o forma rotunda de placinta, lasand sa cada peste marginea formei, aluatul in plus. Se condimenteaza legumele calite, apoi se amesteca cu maslinele feliate, patrunjelul tocat, ouale, usturoiul zdrobit si bucatelele de telemea. Se toarna compozitia in forma, se acopera pe jumatate cu foaia de placinta ramasa in plus, se unge cu unt, apoi se introduce in cuptorul incins, cca 50 de minute.


Tarta se serveste calda.
Alte retete:
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia