Tarta cu dovlecei si broccoli cu arome indiene

Retete sanatoase cu fructe si legume.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dovlecei si broccoli cu arome indiene

Ingrediente

  • 1 buchet de brocoli
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia pentru culoare
  • 200 gr cascaval
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 2 prize de chimen indian
  • 2 oua
  • 100 lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat putin mai gros decat la clatite
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incinge putin ulei, intr-o tigaie wok, se adauga dovleceii taiati felii si sotati, apoi se adauga condimentele indine, se prajesc cat sa nu aiba apa, adica foarte putin.

Separat, se pune apa si sare la fiert, cand da in clocot, se adauga buchetelele de broccoli, se lasa sa fiarba 3-4 min, apoi se scot din apa. Se taie bucati mai mici, daca e necesar. Se adauga iarasi arome peste broccoli si se amesteca usor. Intr-o tava de cuptor, cu hartie de copt, se asaza ardeii kapia, taiati felii, dovleceii si broccoli, deasupra punem cubulete de cascaval.

Intr-un vas, batem cele 2 oua si sare, apoi adaugam laptele si uleiul, iar la final, faina, cate putin, ca sa obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite, nu uitati si de praful de copt! Se toarna aluatul peste legume, se amesteca usor in tava, se pun cateva felii de cascaval deasupra si se da la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 35-40 min. Se lasa sa se raceasca, inainte de servire. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia