Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri.
Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma. in 75 g unt sau margarina topita, se inabusa faina dizolvata in 70 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga restul de lapte, sare si se fierbe cca 5 minute. in sosul obtinut se pun galbenusuri, vinete si se amesteca. Albusurile batute spuma se adauga in compozitie, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se introduce la cuptor la foc iute, pana se rumeneste.
Sufleul de vinete se serveste cald.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii